Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) 

Sap ve Yaprak Özellikleri  Bitki boyu kısa, yatmaya dayanıklı, sağlam saplıdır.
Başak Yapısı Başak kısa ve beyaz renkli, kılçıklı ve şekli gittikçe incelen olup, başak yoğunluğu sıktır. Başakta mumsuluk vardır.
Tane Özellikleri Tane rengi beyaz. yarı sert ve bin dane agırlığı 27-36 gr arasındadır.
Tarımsal Özellikleri Yazlıktır.
 Teknolojik Ozellikleri 1.Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)  77.1-82
2. Protein (%) 12-16
3. Sedimantasyon değeri 30-45
4. Enerji Değeri 100-175
5. Un verimi (%) 58-64
6. Absorbsiyon (%) 61-66
6.Verim Durumu Optimum şartlarda ortalama verimi 400 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 900 kg/da'a kadar çıkabilmektedir.  
Hastalık Durumu Sarı pasa karşı tolerant.
Çeşidin tavsiye edilebileceği bölgeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu şartlar