Makarnalık Buğday (Triticum durum Desf.)
| Sap ve Yaprak Özellikleri | Bitki boyu orta olup, bayrak yaprak kıvrılma oranı çok az, yaprak kını mumsu, yapraklar az mumsudur. | |
| Başak Yapısı | Mumsu, kısa ve beyaz başaklı, açık kahverengi kılçıklı yapıya sahiptir. | |
| Tane Özellikleri | Amber renkli, camsı tane yapısına sahip olup, bin tane ağırlığı bin tane ağırlığı 38-52 gr arasındadır. | |
| Tarımsal Özellikleri | Yazlık gelişme tabiatına sahip olup, orta erkenci bir başaklanma süresine sahiptir. | |
| Teknolojik Ozellikleri | 1.Hektolitre Ağırlığı (kg/hl) | 80 - 86 |
| 2. Protein (%) | 13 - 16 | |
| 3. SDS değeri | 13 - 18 | |
| 4. Camsılık (%) | 98 - 100 | |
| 5. Sarı renk değeri | 20 - 23 | |
| Verim Durumu | Optimum şartlarda ortalama verimi 600 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 750 kg/da'a kadar çıkabilmektedir. | |
| Hastalık Durumu | Bölgede zaman zaman görülebilen sarı pas hastalığına karşı orta tolerant reaksiyon göstermektedir. | |
| Çeşidin tavsiye edilebileceği bölgeler | Güneydoğu Anadolu Bölgesi sulu ve yağışa dayalı şartlar | |