Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.)
| Sap ve Yaprak Özellikleri | Bitki boyu kısa, yatmaya dayanıklı, sağlam saplıdır. | |
| Başak Yapısı | Başak kısa ve beyaz renkli, kılçıklı ve şekli gittikçe incelen olup, başak yoğunluğu sıktır. Başakta mumsuluk vardır. | |
| Tane Özellikleri | Tane rengi beyaz. yarı sert ve bin dane agırlığı 27-36 gr arasındadır. | |
| Tarımsal Özellikleri | Yazlıktır. | |
| Teknolojik Ozellikleri | 1.Hektolitre Ağırlığı (kg/hl) | 77.1-82 |
| 2. Protein (%) | 12-16 | |
| 3. Sedimantasyon değeri | 30-45 | |
| 4. Enerji Değeri | 100-175 | |
| 5. Un verimi (%) | 58-64 | |
| 6. Absorbsiyon (%) | 61-66 | |
| 6.Verim Durumu | Optimum şartlarda ortalama verimi 400 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 900 kg/da'a kadar çıkabilmektedir. | |
| Hastalık Durumu | Sarı pasa karşı tolerant. | |
| Çeşidin tavsiye edilebileceği bölgeler | Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu şartlar | |