Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) 

Sap ve Yaprak Özellikleri  Bitki boyu orta, yaprakları tüysüz. geniş ve uzun yapılıdır. Bayrak yaprakta mumsuluk zayıftır. Yatmaya mukavemeti iyidir.
Başak Yapısı Başak uzun ve beyaz renkli, kılçıklı ve şekli gittikçe incelen olup, başak yoğunluğu orta derecede sıktır. Başakta mumsuluk yoktur.
Tane Özellikleri Tane rengi beyaz. yarı sert ve bin dane agırlığı 26-40 gr arasındadır.
Tarımsal Özellikleri Yazlıktır.
 Teknolojik Ozellikleri 1.Hektolitre Ağırlığı (kg/hl)  71.4-80.5
2. Protein (%) 12-17
3. Sedimantasyon değeri 30-59
4. Enerji Değeri 144-316
5. Un verimi (%) 58-63
6. Absorbsiyon (%) 61-66
6.Verim Durumu Optimum şartlarda ortalama verimi 450 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 850 kg/da'a kadar çıkabilmektedir.  
Hastalık Durumu Sarı pasa ve kök çürüklerine karşı tolerant.
Çeşidin tavsiye edilebileceği bölgeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu şartlarda