Makarnalık Buğday (Triticum durum Desf.) 

Sap ve Yaprak Özellikleri  Bitki boyu orta olup, bayrak yaprak kıvrılma oranı çok az, yaprak kını mumsu, yapraklar az mumsudur. 
Başak Yapısı İri, beyaz, mumsu ve hafif silindirik başaklı, kahverengi kılçıklı özelliğe sahiptir.
Tane Özellikleri Amber renkli, camsı tane yapısına sahip olup, bin tane agırlığı 40-55 gr arasındadır.
Tarımsal Özellikleri  Yazlık gelişme tabiatına sahip olup, orta erkenci bir başaklanma süresine sahiptir.
 Teknolojik Ozellikleri  1.Hektolitre Ağırlığı (kg/hl) 78-83
 2. Protein (%) 12-16
 3. SDS değeri 10-15
 4. Camsılık (%) 98-100
 5. b sarı renk değeri 20-25
Verim Durumu Optimum şartlarda ortalama verimi 550 kg/da civarında olup, verim potansiyeli 800 kg/da'a kadar çıkabilmektedir.  
Hastalık Durumu Bölgede zaman zaman görülebilen sarı pas hastalığına karşı orta tolerant reaksiyon göstermektedir.
Çeşidin tavsiye edilebileceği bölgeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi yağışa dayalı ve sulu şartlar